Pašta fažol

Sastojci za 2 osobe:
250 g graha
1 luk
2 mrkve
1 lovorov list
Crudigno maslinovo ulje
koncentrat rajčice
Sgambaro tjestenina
sol i papar
30 g pancete (slanine)
4-5 režnja češnjaka

Preko noći namočeni grah kuhati u vodi, a desetak minuta nakon vrenja, baciti prvu vodu.

U loncu na Crudigno maslinovom ulju, prepržiti nakosani luk i mrkvu, lovorov list, pirjati nekoliko minuta i potom sve prebacite u grah, koji nastavite kuhati u novoj vodi. Istovremeno u blenderu izmiksajte koncentrat rajčice, češnjak, peršin, komadiće slanine, i kad je grah napola kuhan dodati dobivenu gustu pastu, posoliti i popapriti, te sve zajedno kuhati na laganoj vatri. Dodati tjesteninu pred kraj kuhanja. Dobro promiješati.

Lagani jesenski obrok – Ručak
Pretti tim u suradnji s:

mag.nutr. Nenad Bratković, univ.mag.pharm.

NutriKlinika nutricionističko savjetovalište
NutriConsult d.o.o. consulting

Facebook
PINTEREST