KAKO OBOGATITI SVAKODNEVNU PREHRANU

Zdrava prehrana ne smije biti floskula kako_obogatiti_svakodnevnu_prehranukojom se stječe alibi ili koja, pak, treba biti promatrana kroz posve osobne kriiterije. Štoviše, zdrava prehrana ima svoje precizne zakonitosti i ona treba biti cilj kojemu treba težiti svatko kome je stalo do očuvanja zdravlja, i još bitnije – do održavanja kvalitete života.

Kvaliteta života odražava se u kvaliteti prehrane i, nerijetko, je u drugom planu u odnosu na kvantitetu. Pri tome se ističe pojam nutritivne gustoće, kojemu su kao suprotni termin suprotstavljene „prazne kalorije“.

Naime,  gotovo svakodnevno možemo čuti kako mnogi smatraju da imaju punovrijednu prehranu, no objektivnim pristupom i analizom prehrane dolazim nažalost do poraznih činjenica, i zaključaka o ozbiljnim nutritivnim deficitima. Upravo u ovim slučajevima, kvalitetni dodaci prehrani, i funkcionalni prehrambeni proizvodi omogućavaju dopunu u prehrani nedostatnih hranjivih tvari u organizmu.

Preporuka nutricionista su prirodni dodaci prehrani, a naročito oni koji posjeduju dugu tradiciju proizvodnje, njeguju holistički pristup zdravlju čovjeka, i prije svega, koji raspolažu stručnim dokazima djelovanja.

Nenad Bratković
magistar nutricionizma
univ.mag.pharm.
NutriKlinika
nutricionističko savjetovalište

Facebook
PINTEREST