VIVANI TORTA OD ČOKOLADE

Sastojci:

Podloga
300g badema
200g VIVANI crne konfiture
100g VIVANI mliječne konfiture
1 šalica LIMA rižinog slada
150ml CRUDIGNO maslinovog ulja - extra djevičansko
3 jaja
35ml ruma

Krema
200g VIVANI crne konfiture
200g VIVANI mliječne konfiture
4 žlice ruma
2 bjelanjka
200 ml sojino vrhnje CONDI CREME
100 ml kokosovo mlijeko
100 ml LIMA napitak od zobi
1 vrećica gustina

Priprema:
PODLOGA
Naribati čokoladu, na laganoj vatri ju rastopiti i umiješati mljevene bademe;
Rižin slad izmiksati s maslinovim uljem te u kremu dodavati jedan po jedan žutanjak, neprekidno miksajući. U dobivenu kremu umješati kuhačom mješavinu badema i čokolade.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i malo po malo ga dodavati u smjesu, polagano i oprezno mješajući kuhačom. Namastiti okrugli kalup promjera 26cm i ravnomjerno rasporediti smijesu. Poravnati, pokriti aluminijskom folijom, staviti u pećnicu koju ste zagrijali na 180° i peći 30 minuta.
Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi.

KREMA
Sojino vrhnje posebno stući.
Ostale sastojke rastopiti na pari i nakon 4-5 min. pomiješati s vrhnjem (mikserom). Za pjenastiju strukturu kreme možete stući snijeg od 2 bjelanjka i pomješati sa smijesom. Preliti preko prethodno ohlađene podloge i ostaviti u hladnjaku 3 sata minimalno.