Sastojci za cca 30 kom:
250 g sušenih marelica
300 g VIVANI bijela čokolada +150 g bijele čokolade naribane
100 ml sojinog vrhnja CONDI CREME
Sušene marelice Noberasco nasjeckati na sitne komadiće (oko 3 mm). Njih ne treba močiti, za razliku od sušenih marelica drugih proizvođača, jer su jako sočne.
Zagrijte bijelu čokoladu na pari.
Zagrijte sojino vrhnje za kuhanje (ali ne da zakuha).
Kad se čokolada otopila, dodajte je u zagrijano sojino vrhnje za kuhanje. Sve dobro promiješajte
Smjesu promiješajte s usitnjenim sušenim marelicama dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Rasporedite u nižu posudu i stavite u frižider da se dobro ohladi i stvrdne (2 do 3 sata).
Naribajte bijelu čokoladu. Pazite da vam u stanu nije pretoplo, najbolje je da bude 13-14 stupnjeva kako se u daljnjem postupku ne bi sve rastopilo. Dok pripremate kuglice, spremite naribanu čokoladu u hladnjak.
Izvadite smjesu iz hladnjaka i uz pomoć dvije žlice oblikujte kuglice. Umočite kuglice jednu po jednu u naribanu čokoladu i uvaljajte ih sa svih strana. Valjajte lagano sa sredinom dlana ili još bolje da izbjegnete topljenje čokolade, koriste se ravnom plastičnom špatulicom za temperiranje čokolade.
Čuvajte ih na hladnom mjestu da se ne rastope.
BEZ GLUTENA
ZIMA S OKUSOM ČOKOLADE – Desert
Pretti tim u suradnji s: