U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept za tiramisu s kokosom i čokoladom.
Sastojci:
3 žumanjka
4 žlice šećera
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
1 konzerva kokosovog mlijeka
100 g tamne čokolade
90 g Bezgluten piškota
Konzervu kokosovog mlijeka preko noći stavite u frižider. Tako će se na vrhu odvojiti čvrsti dio koji nam treba za kremu, a tekućinu ćemo iskoristiti za umakanje piškota.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusnu i posvijetle. Pustite da se ohladi.
Za ganache zagrijte do vrenja 100 ml slatkog vrhnja pa prelijte preko čokolade nasjeckane na komadiće. Pustite da odstoji 2 minute, a zatim mliješajte dok se smjesa ne ujednači. Pustite da se ohladi.
Preostalo slatko vrhnje izmiksajte u šlag. U ohlađene žumanjke dodajte mascarpone, šlag i čvrsti dio iz konzerve kokosovog mlijeka pa miksajte dok se smjesa je ujednači.
Piškote razlomite na manje komade i umočite u tekućinu preostalu u konzervi kokosovog mlijeka (po želji dodajte malo ruma). U 4 čaše naizmjenično slažite piškote, kremu s kokosom i ganache dok ne potrošite sve sastojke. Čaše stavite u frižider na minimalno 5 sati prije posluživanja, a može i preko noći.