Salata od pečene cvjetače

Salata od pečene cvjetače s komadićima grillane piletine


Sastojci za 2 osobe:
400 g cvjetače
100 g rukole
25 ml Crudigno maslinovog ulja
limunova kora, naribana
Crudigno aceto balsamico
mljeveni korijander
piletina 250 g, marinirana u peršinu i sezamovom ulju, s crvenom paprikom

Cvjetaču, natrganu na male cvjetiće, staviti u posudu za pečenje; dodati limunovu koru, začinske soli, poprskajte maslinovo uljem i rasporedite mljeveni korijander, kao i sitne komadiće piletine. Sve promiješati i peći u pećnici na 200ºC na  desetak minuta, ponovno promiješati i peći još desetak minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i dok se piletina ne ispeće. Servirati uz rikolu zečinjenu emulzijom Crudigno aceto balsamica i sezamovog ulja.

Lagani jesenski obrok – Večera
Pretti tim u suradnji s:

mag.nutr. Nenad Bratković, univ.mag.pharm.

NutriKlinika nutricionističko savjetovalište
NutriConsult d.o.o. consulting

Facebook
PINTEREST