U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept za ZAPEČENU TJESTENINU S BROKULOM
Ova ukusna tjestenina ispod hrskave korice krije kremastu unutrašnjost.
ZAPEČENA TJESTENINA S BROKULOM
450 g (smrznutih) cvjetova brokule
250 g bezglutenske tjestenine Le veneziane penne rigate
1 žlica maslaca
4 režnja češnjaka
30 g bezglutenskog brašna
300 ml povrtnog temeljca
500 ml mlijeka
200 g ribanog cheddara
100 g ribanog parmezana
sol i papar prema ukusu
krušne mrvice
Cvjetove brokule kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 5 minuta pa ocijedite. Tjesteninu kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 2 minute kraće nego što je navedeno u uputama na pakiranju.
Na maslacu popržite narezani češnjak. Umiješajte brašno. Dodajte mlijeko i temeljac, začinite i uz miješanje kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte cheddar i pola količine parmezana. Dodajte tjesteninu i brokulu pa rasporedite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. Površinu pospite preostalim parmezanom i krušnim mrvicama. Pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok površina ne dobije lijepu boju.