U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept za fine muffine s Bezgluten kruhom, jabukama i cimetom.
Sastojci:
200 g Bezgluten svakodnevnog kruha
2 jabuke
30 g maslaca
100 ml slatkog vrhnja
50 ml mlijeka
2 jaja
3 žlice meda neutralnog okusa
cimet prema ukusu
Kriške kruha narežite na manje kockice (po želji odstranite koru kruha, ja nisam). Jabuke ogulite, očistite i sitno naribajte. U lončiću zagrijte slatko vrhnje, mlijeko i maslac (da se maslac rastopi). Pustite da se malo ohladi. Razmutite jaja, dodajte med i cimet pa pomiješajte. Umiješajte ohlađenu mješavinu s maslacem i dodajte jabuke. U smjesu dodajte kockice kruha i promiješajte da upiju tekućinu.
Smjesu rasporedite u košarice za muffine koje stavite u kalup za muffine. Pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Ukoliko površina muffina počne prebrzo tamniti, pokrijte ih aluminijskom folijom.
Poslužite hladno i uživajte u sočnim muffinima koji imaju hrskavu površinu.