Kako vam zvuči torta koja se ne peče, a sadrži mousse od bijele čokolade i duplu dozu šumskog voća? Za okus šumskog voća u podlozi zaslužni su prefini bezglutenski keksi, a poslužuje se uz preljev od šumskog voća.
Torta je nastala u suradnji s Tamarom s bloga What`s for dessert?
Sastojci :
250 g Le Veneziane keksa sa šumskim voćem
350 g bijele čokolade
400 ml slatkog vrhnja
200 g šumskog voća
Kekse razlomite na manje komade i sameljite u multipraktiku.
Čokoladu narežite na komadiće. 200 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja pa prelijte preko narezane čokolade. Pustite da odstoji jednu minutu, a zatim miješajte dok se smjesa ne ujednači. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Preostalo slatko vrhnje (200 ml) izmiksajte u šlag i umiješajte ohlađenu čokoladu.
Mljevene kekse pomiješajte sa 3-4 žlice čokoladne smjese i utisnite na dno kalupa za torte promjera 20 cm (obložite ga papirom za pečenje). Na podlogu od keksa rasporedite kremu od bijele čokolade. Tortu stavite u frižider preko noći.
Preljev od šumskog voća napravite tako da prokuhate šumsko voće (zamrznuto prethodno odledite) uz dodatak šećera prema ukusu. Po želji propasirajte i ohlađeno prelijte preko torte prilikom posluživanja.