BIOTTA LJUBIČASTA MRKVA

ljubičasta mrkvaDonosimo vam veselu vijest da je Biotta obitelj dobila novog člana – Biottu ljubičasta mrkva. Sokom ljubičaste mrkve Biotta se vratila svojim korijenima. Dva su najvažnija razloga za to. Prvi je što Biotta već više od 50 godina pokušava pružiti dom starim zaboravljenim vrstama povrća. Drugi je što je upravo sok od (narančaste) mrkve bio prvi sok koji je davne 1957. proizveden u Biotti.

Biotta ljubičasta mrkva je 100% prirodan sok napravljen od vrhunske ekološke mrkve. Kao i svi Biottini sokovi i ovaj sok nema dodanih šećera ili sladila, nema dodanih aroma i boja, nema dodanih vitamina i minerala, te ne sadrži umjetne konzervanse, stabilizatore i emulgatore. Većina nas je upoznata s mrkvom narančaste boje, no postoji i ljubičasta, crvena, žuta i crna mrkva. Dok je narančasta mrkva popularna u Europi, u južnoj Aziji i Africi koristi se uglavnom ona ljubičaste boje. Ljubičasta boja dolazi od pigmenta antocijanina, poznatog po snažnom antioksidativnom djelovanju. Antocijanin je jedan od najjačih prirodnih antioksidansa koji štiti stanice od degeneracije i starenja. Pomaže u reguliranju krvnog tlaka, štiti od ateroskleroze, srčanog i moždanog udara, te sprječava razvoj malignih stanica. Kožu štiti od štetnih učinaka sunca, smanjujući mogućnost hiperpigmentacija i oštećenja kože radi prekomjernog izlaganja sunca.

Mrkva je bogata prehrambenim vlaknima, antioksidansima, mineralima (Mg,K,Ca) te vitaminima C i B kompleksa. Ljubičasta mrkva je slađa od nama poznatijih vrsta, a posjeduje  i do 40% više beta-karotena.Visoka koncentracije beta-karotena daje vrlo važan doprinos zdravlju: bistre oči, glatku kožu i zdrav izgled kose, te usporava i sprječava rast abnormalnih stanica.

Biottu ljubičastu mrkvu možete pronaći u ljekarnama, biljnim ljekarnama, bio&bio trgovinama te u supermarketima na policama zdrave hrane.

Facebook
PINTEREST