U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept za SLANI CHEESECAKE
Slani cheesecake u mini verziji, idealan kao predjelo ili finger food na novogodišnjem dočeku
100 g Le Veneziane grisina
50 g rastopljenog maslaca
300 g krem sira
180 g kiselog vrhnja
2 jaja
Grisine na fino sameljite u multipraktiku. Dodajte im rastopljeni maslac i pomiješajte. Smjesu rasporedite u košarice za muffine i utisnite (1 žlica smjese u svaku košaricu). Sravite u frižider na 30 minuta.
Krem sir i kiselo vrhnje začinite prema ukusu (sol, papar, vlasac, češnjak, paprika…) pa izmiksajte. Možete koristiti i začinjeni krem sir (sa začinskim biljem ili pikant) pa onda nije potrebno dodavati začine. Umiksajte jedno po jedno jaje pa smjesu rasporedite u košarice za muffine.
Ako koristite vodootporne košarice, posložite ih u dublju posudu za pečenje pa ulijte vode da 1/2 kalupa bude u vodi.
Ako koristite papirnate košarice, stavite ih u kalup za muffine pa kalup stavite u dublju posudu za pečenje i ulijte vodu tako da 1/2 kalupa bude u vodi.
Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C dok površina ne očvrsne. Košarice izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi na rešetki. Cheesecake možete peći i na klasičan način bez vode, ali tada će biti zbijeniji, dok se pečenjem u vodenoj kupelji dobije kremastija struktura.
Ohlađeni cheesecake stavite u frižider preko noći. Poslužite uz pečene mini rajčice, ružice od salame ili neki umak po želji.