U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept tortu od sira.
Da možete izabrati samo jedan desert, univerzalan za sve prigode, koji bi to desert bio? Mi bez razmišljanja kažem cheesecake!
Savršeno rashlađen, obogaćen okusom kokosa zahvaljujući prefinim Bezgluten keksima…
Sastojci:
210 g Bezgluten sendvič keksa s punjenjem od kokosa
400 g krem sira
2 jaja
140 g šećera
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
400 g kiselog vrhnja
Kekse razlomite na manje komade i sameljite u multipraktiku. Obložite papirom za pečenje kalup za tortu promjera 20 cm. Na dno kalupa utisnite mljevene kekse i stavite u frižider na 10 minuta.
U multipraktiku pomiješajte 2 jaja, krem sir, 100 g šećera i 1/2 žličice ekstrakta vanilije. Smjesu izlijte na bazu od keksa i pecite 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C dok površina ne očvrsne. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta.
Kiselo vrhnje pomiješajte s 40 g šećera i žličicom ekstrakta vanilije. Izlijte u kalup ravnomjerno rasporedite. Kalup vratite u pećnicu zagrijanu na 190°C na 10 minuta.
Pečeni cheesecake ohladite na rešetki. Nemojte ga vaditi iz kalupa. Stavite u frižider preko noći.
Poslužite uz rastopljenu čokoladu i voće po izboru.