U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept za fast food iz domaće radinosti- Burgere i pomfri od tikvica. Super obrok za ljeto, kad želimo čim prije završiti pripremu obroka i čim više boraviti na otvorenom. A da bi priprema bila još brža, tu su naša bezglutenska peciva za hamburgere.
BURGERI
Bezgluten peciva za burgere
300 g mljevenog mesa
6 g soli
papar i začini prema ukusu
1 kapula srednje veličine
Meso začinite. Kapulu narežite na sitno i dodajte u meso. Stavite u frižider na nekoliko sati. Smjesu izvadite iz frižidera pola sata prije pečenja. Oblikujte pljeskavice koje ispecite na gril tavi bez dodavanja masnoće. Pri kraju pečenja na svaku pljeskavicu stavite krišku sira.
Složite burgere s dodacima prema ukusu, a ja radim ovako. Hrskavo ispečem kriške pancete na suhoj tavi. Polovice peciva umočim u masnoću koju je pustila panceta pa ih kratko zapečem na gril tavi. Donju polovicu peciva premažem mješavinom kečapan i majoneze. Zatim stavim zelenu salatu narezanu na trakice, polumjesece kapule i krišku rajčice. Zatim ide pljeskavica sa sirom, a na nju hrskava panceta. Gornji polovicu peciva premažem senfom i ljutim ajvarom.
POMFRI OD TIKVICA
1 veća tikvica
50 g bezglutenslog brašna
2 jaja
50 g krušnih mrvica
40 g parmezana
sol, papar i začini prema ukusu
Tikvicu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na štapiće. Stavite u sito, posolite i pustite da odstoji pola sata da tikvice puste vodu. Štapiće osušiti na kuhinjskom ručniku. U jedan tanjur stavite brašno, u drugom razmutite jaja, a u trećem pomiješajte krušne mrvice, parmezan i začine. Štapiće najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u krušne mrvice i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne dobiju lijepu boju.
Poslužite uz burgere.