U suradni s Tamarom s bloga What`s for dessert? donosimo vam recept za fine Palačinke s rižinim brašnom.
Sastojci:
2 jaja
2 žlice meda neutralnog okusa
170 ml mlijeka
2 žlice ulja
prstohvat soli
200 g Bauckhof rižinog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
2 zrele banane
Razmutite jaja. Dodajte med, mlijeko, ulje i sol pa miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte rižino brašno i prašak za pecivo i kratko promiješajte. Banane zdrobite vilicom, dodajte u smjesu i kratko pomiješajte, tek toliko da se sastojci povežu. Smjesa treba biti gusta pa po potrebi dodajte još malo brašna ili mlijeka da prilagodite gustoću (ja nisam imala potrebu dodavati).
Zagrijanu tavu za palačinke premažite uljem i ispecite palačinkice. Od ove količine sam ispekla 13 palačinki promjera 6-7 cm. Palačinke pecite na umjerenoj vatri. Kad se na površini počnu raditi rupice, okrenite palačinku i pecite još kratko da druga strana dobije lijepu boju.
Palačinke poslužite uz banane i sezonsko voće po izboru, čokoladni umak, grčki jogurt…
U smjesu možete dodati naribanu jabuku, čoko kapljice, borovnice…