Sastojci za 3 osobe:
150 g VIVANI mliječne konfiture
30 g LIMA Kuzu (zgušnjivač)
150 ml LIMA napitka od pira
30 ml GARNO VITA javorovog sirupa
10 neslanih pistacija
CRUDIGNO Maslinovo ulje – extra djevičansko
3 jaja
Sol
Priprema:
Razlomite čokoladu i rastopite je “a bagno maria” .
U 120ml napitka od pira dodajte javorov sirup. Grijte na laganoj vatri, povremeno miješajući.
Kuzu otopite u 30 ml hladnog napitka od pira, pazite da ne ostanu grudice.
Dodajte kuzu u zavreli napitak od pira.
Odmah kad kuzu počne zgušnjavati napitak i kad se čokolada rastopila, umiješajte je pažljivo u napitak od pira (sve radite na laganoj vatri da ne zagori). Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Svako malo promiješajte da se smjesa previše ne stvrdne i ne dobijete koricu na vrhu (ne stavljati u hladnjak da se ohladi!)
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke ostavite za drugi recept, a bjelanjke istucite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Pažljivo špatulom umješajte čokoladnu smjesu u bijelanjke.
Rasporedite smjesu u zdjelice. Ostavite da se ohladi u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.
Pistacije prelijte vrućom vodom. Ostavite ih oko 10 minuta da se otpusti korica, ocijedite i zatim ih narežite na sitne komadiće. Ogulite im koricu.
Na mousse stavite oko 5 isjeckanih pistacija i prelijte s malo maslinovog ulja.
BEZ GLUTENA
ZIMA S OKUSOM ČOKOLADE – Desert
Pretti tim u suradnji s: