MOUSSE OD MLIJEČNE KONFITURE

Sastojci za 3 osobe:

150 g VIVANI mliječne konfiture
30 g LIMA Kuzu (zgušnjivač)

150 ml LIMA napitka od pira

30 ml GARNO VITA javorovog sirupa

10 neslanih pistacija

CRUDIGNO Maslinovo ulje – extra djevičansko

3 jaja

Sol
Priprema:

Razlomite čokoladu i rastopite je “a bagno maria” .

U 120ml napitka od pira dodajte javorov sirup. Grijte na laganoj vatri, povremeno miješajući.

Kuzu otopite u 30 ml hladnog napitka od pira, pazite da ne ostanu grudice.

Dodajte kuzu u zavreli napitak od pira.

Odmah kad kuzu počne zgušnjavati napitak i kad se čokolada rastopila, umiješajte je pažljivo u napitak od pira (sve radite na laganoj vatri da ne zagori). Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Svako malo promiješajte da se smjesa previše ne stvrdne i ne dobijete koricu na vrhu (ne stavljati u hladnjak da se ohladi!)

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke ostavite za drugi recept, a bjelanjke istucite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Pažljivo špatulom umješajte čokoladnu smjesu u bijelanjke.

Rasporedite smjesu u zdjelice. Ostavite da se ohladi u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.

Pistacije prelijte vrućom vodom. Ostavite ih oko 10 minuta da se otpusti korica, ocijedite i zatim ih narežite na sitne komadiće. Ogulite im koricu.

Na mousse stavite oko 5 isjeckanih pistacija i prelijte s malo maslinovog ulja.
BEZ GLUTENA

muss od cokolade

ZIMA S OKUSOM ČOKOLADE – Desert
Pretti tim u suradnji s:

ENO-GASTRO-MAMA blogericom Marinelom Prodan

Facebook
PINTEREST