Piletina uz neobičnu šalšu od borovnica

Sastojci: 1 češanj češnjaka
pola šalice nasjeckanog peršina
pola šalice svježeg bosiljka
1 grančica ružmarina
2 žlice Crudigno maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
½ žličice naribane limunove korice
¼ žličice grubo mljevenog crnog papra
krupna sol
piletina, prsa 2 kom. fileta
1 veća šalica borovnica
2 žlice vinskog octa ili Crudigno aceto balsamica
2 žlice sitno nasjeckanog luka
paprika veća, narezana na tanke trakice
Sgambaro tjestenina

Češnjak sitno usitnite, ili u blender dodajte svježi peršin, bosiljak, ružmarin, maslinovo ulje, naribanu limunovu koricu i papar, sve izmiksajte. Dodajte sol. Piletinu (nemasnu), prsa, poslaganu na ražnjićima marinirajte s ovom smjesom začina. Prekrijte sve u zdjeli i ohladite u  frižideru.

Potom pecite na grillu ili grill tavi.

Pola šalice borovnica, vinski ocat, med stavite u manju zdjelu, i zagrijte na srednjoj vatri, miješajte desetak minuta dok se ne zgusne. Premjestite u drugu zdjelu, dodajte još pola šalice borovnica, izmiksajte u blenderu sve zajedno. Dobivenu šalšu pomiješajte s malo nasjeckanog luka srebrenca, paprike narezane na tanke trakice i tjesteninom.  Sve navedeno servirajte uz piletinu.

Lagani ljetni obrok – Ručak
Pretti tim u suradnji s:

mag.nutr. Nenad Bratković, univ.mag.pharm.

NutriKlinika nutricionističko savjetovalište
NutriConsult d.o.o. consulting

Facebook
PINTEREST